top of page
ATSP ZA TVRTKE
TRKAČI POČETNICI
STRUČNA PREDAVANJA

MJESTO TRENINGA:

Park šuma Maksimir jedno je od najljepših mjesta u gradu Zagrebu. Zbog mnogih prednosti u odnosu na druge lokacije u gradu, idealno je za trčanje i provođenja treninga. Prvenstveno je to prelijepa priroda i čisti zrak daleko od gradskog prometa, što je zbilja rijetkost u Zagrebu. Također bitna je pogodna podloga i mnoštvo ravnih i umjereno brdovitih staza koje su označene i izmjerene. Na kraju, treba spomenuti da u parku Maksimir treniraju i svi hrvatski olimpijci na srednje i duge pruge!

atsp2.jpg

TRENER I VODITELJI:

Najzaslužniji za pokretanje Akademije trčanja Slavko Petrović svakako je naš trener Slavko Petrović, glavni trener u atletskom klubu Svetice koji je u atletici još od 1993. godine, a uz njega su tu i voditelji Matea i Zoran.

atsp3.jpg

TRENINZI:

Treninzi se odvijaju u bitno manjim skupinama nego u drugim školama trčanja i prilagođeni su svakom pojedincu.

Pri upisu svaki će polaznik naznačiti da li je početnik, povremeno ili redovito trči. Trener u prvih nekoliko treninga procjenjuje fizičku spremu svakog pojedinca te mu prilagođava trening raspoređujući ga u određenu „jakosnu“ grupu trkača.

Grupe ne prelaze broj od 20 polaznika što treneru i voditeljima daje mogućnost da se posvete svakom pojedinom trkaču i na taj način prate napredak svakog pojedinca. Grupa ima svog voditelja koji trči s njom, predvodi i pokazuje vježbe te vodi računa da se trening provede prema planu.

Početnici kreću trenirati kombinacijom trčanja i hodanja te s vremenom, kako napreduju, smanjuju dužinu hodanja, a povećavavaju dužine trčanja. Cilj je da nakon 2-3 mjeseca početnik može istrčati 3-4 km u komadu.

Povremeni i redoviti polaznici kombinacijom različitih vrsta treninga napreduju prema zadanom cilju povećavanjem duljine i vremena trčanja kao i tempa.

Treninzi, osim raznolikog trčanja sadrže i druge elemente bitne za cjelokupan napredak polaznika, a sastoje se od: razgibavanja, istezanja, vježbi snage, metodike, vježbi za stopala, prevenciju ozljeda i sl.

Treninzi se ne otkazuju zbog lošeg vremena jer, kako kažu „nema lošeg vremena već loše opreme“. Bitno se samo na vrijeme pripremiti i prikladno obući za vremenske uvjete u kojima trčimo.

UTRKE:

Od početnika do naprednih, većina naših polaznika rado sudjeluje na utrkama diljem Hrvatske i šire. Međutim, neki ipak trče i treniraju za svoj gušt bez da žele ići na utrke, a ima i onih koji vole putovati i idu na sve utrke. Atrčanja SP organizira zajednički odlazak na više utrka godišnje: ZG cener, Karlovački cener, Šibenska četvorka, Zadarski polumaraton i sl. Popis utrka na kojima sudjeluju naši polaznici je zaista velik.

ATSP  12 mj.

Naravno, za one koji žele nastaviti trčati tijekom cijele godine i u zimskim mjesecima Atrčanja SP se nastavlja. Iznenadili biste se koliki broj naših polaznika na kraju trči kroz cijelu godinu. Osobito smo ponosni na sve one koji su trčanje toliko zavoljeli da ih ni niske temperature niti snijeg ne spriječavaju u trčanju jer bez toga više ne mogu.

Polaznicima koji ulaze u ozbiljnije treninge i postignu zapaženije rezultate nudimo mogućnost učlanjenja i nastupanja za naš Atletski klub SVETICE.

ZABAVA:

Rekreativno trčanje (trening) treba svakako imati u sebi i dozu zabave. Kod nas je u Atrčanja SP zabavno i poslije treninga uz redovita druženja i osvježavajuće piće. Zabave i super druženja ne nedostaje i na organiziranim utrkama, rođendanima i feštama u klubu, a konačno i na završnom domjenku pri dodjeli diploma.

atsp6.jpg

STRUČNA PREDAVANJA: 

 

Stručna predavanja organizirana su tijekom trajanja akademije, a obrađuju teme kao što su: metodika treninga, tehnika trčanja, prehrana, sportska oprema i još mnogo drugih od kojih neke možete pronaći i na 3sporta.

ATSP za TVRTKE:

Obzirom na činjenicu da se sve više zaposlenika u tvrtkama želi baviti trčanjem i sportskim aktivnostima, osmislili smo program Akademije trčanja Slavko Petrović za tvrtke, koji za cilj ima:

  • podizanje kvalitete upravljanja zaposlenicima kroz jačanje timskog duha, lojalnosti poduzeću i povećanje učinkovitosti zaposlenika na radnom mjestu

  • jačanje imidža i prepoznatljivosti poduzeća kao društveno odgovornog poslodavca kroz sudjelovanje u utrkama kao što Plitvički maraton i B2B utrkama

 

Uz trajno obrazovanje i usavršavanje, formula uspješnih poduzeća u poticanju izvrsnosti zaposlenika jest dugoročno ulaganje u njihovo tjelesno i mentalno zdravlje. Kako biste povećali zadovoljstvo i angažman zaposlenika, uključite ih u aktivnosti koje nudimo, a koje će neosporno utjecati na prevenciju stresa i bolje balansiranje njihova privatnog i poslovnog života.

TRENINZI
NAPREDNI TRKAČI
bottom of page