top of page

TRENINZI:

Treninzi se odvijaju u bitno manjim skupinama nego u drugim školama trčanja, a  prilagođeni su svakom pojedincu.

Pri upisu svaki će polaznik naznačiti da li je početnik, povremeno ili redovito trči. Trener u prvih par treninga procjenjuje fizičku spremu svakog pojedinca te mu prilagođava trening raspoređujući ga u određenu „jakosnu“ grupu trkača.

Grupe ne prelaze 20 polaznika što treneru i voditeljima daje mogućnost da se odmah posvete svakom pojedinom trkaču i na taj način prate napredak svakog pojedinca. Grupa ima svog voditelja koji trči s njom, predvodi i pokazuje vježbe te vodi računa da se trening provede prema planu

atsp2.jpg

Početnici kreću trenirati kombinacijom trčanja i hodanja da bi s vremenom kako napreduju smanjivali dužinu hodanja, a povećavali dužine trčanja. Cilj je da nakon 2-3 mjeseca početnik može istrčati 3-4 km u komadu.

Povremeni i redoviti polaznici kombinacijom raznih vrsta treninga napreduju prema zadanom cilju povećavanjem duljine i vremena trčanja i povećavanjem tempa.

Treninzi osim raznolikog  trčanja sadrže i druge elemente bitne za cjelokupan napredak polaznika a sastoje se od: razgibavanja, istezanja, vježbe snage, metodike, vježbe za stopala, vježbe za prevenciju ozljeda i sl.

Treninzi se ne otkazuju zbog lošeg vremena, jer kako kažu „nema lošeg vremena već loše opreme“. Bitno se samo na vrijeme pripremiti i prikladno obući za vremenske uvjete u kojima trčimo.

STRUČNA PREDAVANJA: Stručna predavanja se organiziraju tijekom trajanja akademije a teme koje se obrađuju su: metodika treninga, tehnika trčanja, prehrana, sportska oprema i sve ostale teme koja vas zanimaju … a mnoga od njih možete već sad pročitati na https://3sporta.com/pitaj-trenera-zanimalo-vas-je-kad-je-puls-previsok-je-li-trcanje-na-traci-nadomjestak-za-trcanje-vani-i-kako-se-vratiti-u-formu-nakon-gripe/

UTRKE:

Od početnika do naprednih, većina naših polaznika rado sudjeluje na utrkama diljem Hrvatske i šire. Međutim, neki ipak trče i treniraju za svoj gušt bez da žele ići na utrke; a ima i onih koji vole putovati i  idu na sve utrke.

Atrčanja SP organizira zajednički odlazak na više utrka godišnje: ZG cener, Karlovački cener, Šibenska četvorka, Zadarski polumaraton i sl. Popis utrka na kojima sudjeluju naši polaznici je zaista velik.

ZABAVA:

Rekreativno trčanje (trening) treba svakako imati u sebi dozu zabave. Kod nas je u Atrčanja SP zabavno i poslije treninga uz redovita druženja i  osvježavajuće piće.. Zabave i super druženja ne nedostaje i na organiziranim utrkama, rođendanima i feštama u klubu, a konačno i na završnom domjenku pri dodjeli diploma.

ATSP  12 mj.

Naravno za one koji žele nastaviti trčati tokom cijele godine i u zimskim mjesecima Atrčanja SP se nastavlja. Iznenadili bi ste se koliki broj naših polaznika na kraju trči tokom cijele godine. Posebno smo ponosni na sve njih koji su trčanje toliko zavoljeli da ih ni niske temperature niti snijeg ne sprečavaju nastaviti trčati jer bez toga više ne mogu.

Polaznicima koji ulaze u ozbiljnije treninge i postignu zapaženije rezultate nudimo mogućnost učlanjenja i nastupanja za naš Atletski klub SVETICE.

ATSP za TVRTKE:

Obzirom na činjenicu da se sve više zaposlenika u tvrtkama želi baviti trčanjem i sportskim aktivnostima, osmislili smo program Akademije trčanja Slavko Petrović  za tvrtke, koji za cilj ima:

  • podizanje kvalitete upravljanja zaposlenicima kroz jačanje timskog duha, lojalnosti poduzeću i povećanje učinkovitosti zaposlenika na radnom mjestu te

  • jačanje imidža i prepoznatljivosti poduzeća kao društveno odgovornog poslodavca kroz sudjelovanje u utrkama kao što Plitvički maraton i B2B utrkama.

Uz trajno obrazovanje i usavršavanje, formula uspješnih poduzeća u poticanju izvrsnosti zaposlenika jest dugoročno ulaganje u njihovo tjelesno i mentalno zdravlje. Kako biste povećali zadovoljstvo i angažman zaposlenika, uključite ih u aktivnosti koje nudimo, a koje će neosporno utjecati na prevenciju stresa i bolje balansiranje njihova privatnog i poslovnog života.

Bolje nas upoznati i pratiti možete na:

https://www.facebook.com/akademijatrcanja/

bottom of page