top of page

Parlov, Stepan i Tomaš drugi vikend za redom do ekipnog zlata!

Jučer, 17.03., održan je po toplom i vjetrovitom vremenu 4. Zagrebački proljetni polumaraton, ovogodišnji domaćin Pojedinačnog i ekipnog prvenstva Hrvatske u polumaratonu. Na prvenstvu smo nastupili s muškom i ženskom ekipom, a kako je prvenstvo bilo i pojedinačne naravi, krenimo s plasmanima naših dugoprugaša.

U ženskoj konkurenciji naša najbolja predstavnica bila je Matea Parlov koja je do cilja došla kao drugoplasirana u vremenu 1:16;27, što je odličan rezultat s obzirom na Matein nedavni nastup na maratonu u Sevilli! Nikolini Stepan je za manje od pola minute izmaklo postolje, no dobar nastup s rezultatom 1:19;49 pokazao je da je u pravoj formi pred maraton. Anda Tomaš zauzela je 6. mjesto na PH, odradivši utrku za 1:25;46.

Kod muškaraca smo imali četiri trkača, a posebne pohvale idu Dorianu Miškulinu! Naš Miško je bez greške istrčao polumaraton, u kojem nema puno iskustva, za respektabilnih 1:12;03, čime je zaslužio brončanu medalju! Bravo Miško! 14. mjesto u poretku zauzeo je naš Mika (Nikola Mikulić) s rezultatom 1:16;35, 24. je bio Lovre Kalac u vremenu 1:19;53, dok je Krešimir Balaško osiguravao ekipu na 1:25;46.

Posebno smo zadovoljni ekipnim poretkom gdje su naše trkačice, nakon pobjede na ekipnom prvenstvu u krosu prošlog vikenda, ponovno uvjerljivo zauzele prvo mjesto! Njihovo ukupno vrijeme iznosi 4 sata 2 minute i 1 sekundu, gotovo 8 minuta ispred drugoplasirane ekipe AK Sljeme i 26 minuta ispred trećeplasiranih iz AK Dubrovnik! Čestitamo!

Muška ekipa je osvojila treće mjesto na koje smo također vrlo ponosni, a njihovo ukupno vrijeme bilo je 3 sata 48 minuta i 30 sekundi. Bravo dečki!

Ne smijem

o zaboraviti ni naše najmlađe atletičare i atletičarke koji su se natjecali u konkurenciji štafeta: “Najsporiji na svijetu, trče štafetu” u sastavu Marian Bakšić, Ivana Kljajić, Sven Franjković i Dorijan Kramarić osvojili su ukupno treće mjesto s rezultatom 1:21;59 te su ujedno bili i najbolja mješovita štafeta! Naše “Damice sa Svetica” u sastavu Katarina Grabić, Marta Svrtan, Katarina Kljajić i Bruna Franjković zauzele su ukupno 8. mjesto (1:30;55), dok su u konkurenciji ženskih štafeta pobijedile! I naša treća štafeta postigla je lijepi rezultat, “Ptice trkačice i kojotić” u sastavu Nikola Trkulja, Lara Ćorluka, Mila Trkulja i Lara Franjković trčali su 1:37;43 i zauzeli 14. mjesto. Bravo za sva tri tima!


Rezultati Prvenstva Hrvatske: https://www.has.hr/images/stories/HAS/domaca/2019/pojedinacna/PH19_20190317_Zagreb_polumaraton.pdf


Rezultati polumarata i štafete:

https://www.utrka.com/utrke/zg21/2019/rezultati/#tab-stafeta


bottom of page