top of page
atletski_klub_svetice_povjesti_kluba.jpeg

NEKOLICINA ISTINSKIH ZALJUBLJENIKA U ATLETIKU ODLUČILA JE OSNOVATI KLUB

POVJESTI KLUBA

16. 11. 2011. godine nekolicina istinskih zaljubljenika u atletiku odlučila je osnovati klub u kojem će se osim sportskih rezultata velika važnost posvetiti zajedništvu i stvaranju zdrave sportske sredine.

 

Kako je klub nastao kao posljedica „raspada“ Atletskog  kluba Zagreb-Ulix, treneri na početku nisu mogli aktivno sudjelovati u radu kluba. Nakon teškog „razvoda“ klub se prvo zvao AK Aviokarte.hr na čelu s predsjednikom g. Ivanom Biondićem, da bi kasnije 2013. postao AK Svetice, što mu i geografski pristaje. U svom kratkom postojanju selio se na tri lokacije; Ravnice, SRC Svetice te napokon ovdje u Maksimirsku 128 gdje imamo, u pravom smislu riječi, vlastiti klub i vlastite klupske prostorije.

 

Ponosni smo što se možemo pohvaliti da smo u tako kratkom vremenu osvojili preko 420 medalja na Prvenstvu Hrvatske, da su naši atletičari rušili hrvatske rekorde više od 25 puta te da smo u mnogim disciplinama bili i ekipni prvaci Hrvatske. Također, naši atletičari su ponosno predstavljali Hrvatsku i na međunarodnim natjecanjima kao što su Olimpijske igre, Svjetsko prvenstvo, Europsko prvenstvo, Europski olimpijski festival mladih.

 

Sukladno vrhunskim rezultatima klub je dobio plaće za trenere, a 2015. godine i prostorije kluba, gdje se i sada nalazimo. Kroz kratku povijest možemo se pohvaliti da je kroz klub prošao nemali broj vrhunskih atletičara, prije svega Lisa Nemec, Matea Parlov Koštro, Nikolina Stepan, Kristina Hendel, Martina Fileš, Danijel Fak, Nikola Mikulić, Karlo Sušilović,Dorian Miškulin, Sven Franjković i mnogi drugi.
 
​2021. Matea Parlov Koštro nastupa na maratonu na Olimpijskim igrama u Tokiju te osvaja 21. mjesto, a najveći uspjeh kluba na međunarodnoj sceni zasigurno je Mateino srebro u maratonu na Europskom prvenstvu u Munchenu.

Najveći uspjeh kluba, ipak je, što su neki naši atletičari postali odrasli ljudi, završavaju fakultete, neki su postali roditelji te cijene istinske ljudske vrijednosti koje je u njih, osim roditelja, zasigurno usadio i klub.

Upravni odbor

Predsjednik

Zoran Kljajić

Dopredsjednik

Josip Delić

Tajnik

Marija Primorac

Mob: +385 99 133 5516

atletski.klub.svetice@gmail.com

Članovi

Ivan Primorac

Antonio Weingartner

Josip-Jo Šutalo

 

bottom of page